Historie

Lukket

Alt har en ende og desværre også med Sundby Bowling. Sæsonen 23/24 blev det sidste for Sundby Bowling. Tak for mange gode år og dejlige minder.

Sundbys historie

Skrevet af Flemming Damstoft Uddrag af Sundbys protokol, skrevet af Ejnar Damstoft: Sundby Bowling Klub startede egentlig som Amager Junior Bowling Klub (A.J.B.K.) ved at 4/5 drenge mødtes et par gange om ugen i bowlinghallen på Islands Brygge (den nuværende Bryggens Bowling Center).

Den daværende halchef Ingvard Jørgensen fattede interesse for disse drenge og bad dem om at blive nogle flere drenge og evt. piger, så ville han nemlig starte en juniorklub derude og lovede dem instruktør og billige timer. Han holdt sit ord og var endda meget interesseret i at komme i gang med noget. Så han kontaktede mig, Ejnar Damstoft, der spillede i B64, og spurgte om ikke det var noget for mig at blive instruktør, formand og leder af denne flok drenge og piger. Da det faktisk var min ide og samtidigt store drøm, sprang jeg til med det samme. Juniorerne skulle betale 12,- kr. om måneden i baneleje, for at spille en gang ugentlig 3 på hver bane. Gratis sko. Det var meget fine vilkår.

Vi startede så i januar 1966 som ordnet klub, der kom til at hedde A. J. B. K. Vi begyndte med 9 drenge og 2 piger, men i løbet af meget kort tid, blev vi 21 drenge og 4 piger, og da forårssæsonen var slut var vi 25 medlemmer. Vores første kamp var over 3 serier på “Bryggen” mod Rossini, hvor hver klub stillede med 10 mand. Rossini scorede 3798, og vi scorede 3905, altså en sejr på 107 kegler. Revanchekampen endte med 3465 til Rossini og 3700 til os.

Ejnar slutter: En start / en sæson og en afslutning for sæsonen 1965/66 var overstået. En god start / en fin sæson og afslutning beviste, at der virkelig var grobund for en juniorklub, og at man ville høre nærmere om disse spillere, ad åre. Tak, drenge og piger, det har været en fornøjelse, trods det store arbejde, det egentlig er, at være “far” for sådan en flok unger. Også en stor tak til Ingvard Jørgensen for hans store interesse og velvillighed.
På gensyn i den nye sæson 66 / 67. 1. mødedag 19/8 – 66.
Underskrevet Ejnar Damstoft.

Ja, man må give Ejnar, at han fik ret i, at vi skulle komme til at høre mere om disse drenge og piger. Hvem husker ikke fuglehandleren Tommy Klintskov, statistik geniet Gert Gjertsen, Bo “bank” og Per “bliktud” Carlsen, Henning “SAS” Petersen, Sten “Basse” Christensen og Flemming “søn” Damstoft og mange flere, som i tidens løb har gjort sig bemærket, både individuelt og ikke mindst på hold – det hold som midt i 70’erne og 10 år frem dominerede dansk bowling. Det er blevet til danske holdmesterskaber i 1975, 1977 og 1978, landspokalsejre i 77, 79, 81 og 82.

Men som altid i en klub med stolte traditioner, kommer der også mere stille tider. De seneste år har Sundby Bowling Klub ført en mere anonym tilværelse, det gælder både resultatmæssigt og administrativt. Vi har bl.a. ikke som før i tiden, kunnet mønstre en stor ungdomsafdeling, men de sidste par år ser det ud til at de gamle tider vender tilbage for vi har i dag ca. 35 ungdomsspillere. Vores senior afdeling udgør i dag ca. 35 aktive medlemmer fordelt på 2 damehold og 2 herre hold, hvor de bedste hold begger ligger i 2. division. Det skal dog nævnes at 1. hold herrer i sæsonen 1998/1999 for fjerde gang hjemtog det danske mesterskab.